Avustralya'ya Vize Nasıl Alınır

Avustralya’ya Vize Nasıl Alınır

Avustralya’ya Vize Nasıl Alınır sorusuna verilecek birçok cevap vardır. Bir kıta devleti olan Avustralya, Yeni Zelanda dışında kalan tüm devletlerin vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Ülkemiz vatandaşları, çeşitli sebeplerden dolayı Avustralya vizesi almak istiyorsa, bunun için Ankara’da bulunan Avustralya temsilciliğine başvuruda bulunmak zorundadır. Avustralya’ya gitmek isteyenlerin, gidiş amaçlarına göre vize işlemleri de değişiklik göstermektedir.

Avustralya’ya Turistik Vize Nasıl Alınır?

Avustralya turistik vizesi, sınıf 600 olarak tanımlanmaktadır. Vize başvuru formu, adresinde bulunmaktadır. buraya giriş yaparak, İngilizce olan formu eksiksiz bir biçimde doldurmanız gerekmektedir. Sonrasında ise Avustralya Konsolosluğu ile iletişim geçip, randevu almanız lazımdır. Vize randevuları Pazartesi ve Perşembe günlerine verilmektedir. Ardından yapılacak işlem ise vize başvuru ücretini ödemektir. Bu ücret 130 Avustralya Doları olarak belirlenmiştir. Pasaport olmadan, başka bir ülkeye gitmeniz doğal olarak mümkün değildir. Avustralyaya vize nasıl alınır sorusunun en önemli cevaplarından birisi de eski olmayan bir pasaport sahibi olmaktır. Bu pasaportun minimum 6 aylık süresi bulunmalıdır. Pasaport içerisinde yine en az 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir. Pasaport 10 yıldan daha eski ise, bu pasaport kabul edilmemektedir.

Pasaportun hem aslının hem de fotokopisinin hazırlanması lazımdır. Fotokopisi çekilecek yer ise pasaportun kimlik sayfasıdır. Biometrik fotoğraf ise bir diğer istenen belge olarak bilinmektedir. Tam vukuatlı olan nüfus kayıt örneğinin de hazırlanması lazımdır. Finansal anlamdaki durumunuzu gösteren bir belge de, vize alımı için gerekmektedir. Bankadaki bakiyenin dolar ya da euro cinsinden gösterilmesi lazımdır. Vize başvurusu yapacak kişinin, son 3 aydaki banka hesap özetinin de, konsolosluğa sunulması lazımdır. Ayrıca banka hesabınızda minimum 3000 Tl olması lazımdır. Avustralyaya vize nasıl alınır sorusunun cevaplarından birisi de mesleki durumunuzu gösteren belgenin olmasıdır. Ülkeye giriş çıkış yapacak kişilerden, Avustralya Devleti bir meslek belgesi istemektedir. Bu belge için sgk hizmet dökümü ve sgk işe giriş bildirgesinin hazırlanması lazımdır. Eğer vize başvurusunda bulunan kişi bir öğrenci ise, öğrenci olduğunu kanıtlamak zorundadır. bunun için de okulundan öğrenci belgesi alması lazımdır. Ayrıca öğrenci olan kişinin, ailesinden; tüm seyahat masraflarını ödeyeceğine dair bir adet de dilekçe alması gerekmektedir. Bu dilekçe içerisine vize başvurusunda bulunan öğrencisinin aile bireylerinin, iş ve ekonomik durumlarını gösteren belgeler de eklenmek zorundadır. Avustralya’ya vize nasıl alınır diyen kişi bir emekli ise, konsolosluğu emeklilik belgesini ve son 3 aydaki maaş döküm belgesini göstermek zorundadır.

Başvuru Belgeleri Hangi Dilde Olmak Zorundadır?

Türk vatandaşlarının en çok merak ettiği vize işlemlerinden birisi de belgelerin hangi dilde olması gerektiğidir. Belgelerin orijinal halleri doğal olarak Türkçedir. Bu belgeler, elbette konsolosluk tarafından kabul edilmektedir. Bu belgelerin fotokopilerinin kesinlikle noter tarafından onaylanması lazımdır. Ancak asıl konu, noter onaylı belgelerin, İngilizce bir şekilde tercüme edilmeleridir. Avustralya’ya vize nasıl alınır diye merak edenlerin ve bunun için gerekli tüm belgeleri hazırlayanların dil seçimi konusuna dikkat etmesi lazımdır. Bu belgelerin, yeminli tercümanlar ya da mütercimler derneklerinden birine üyeliği bulunan tercüman veya mütercim tarafından yapılması gerekmektedir. Bu çeviri işleminin de, yukarıda sayılı özelliklere sahip bir tercüman tarafından çevrildiğinin de belgelenmesi gerekmekte ve çevirisi yapılan belgelere eklenmesi lazımdır. Bundan sonraki süreçte, gerekli işlemler konsolosluk ve bakanlık tarafından özenli bir şekilde yürütülmektedir. Bakanlığın isteği gereği, bu süre içerisinde, gereksiz yere konsolosluk ile iletişim kurulmaması yönündedir. Her şeye rağmen iletişim kurmak isteyenlerin ise konsolosluk sayfası üzerinden bunu yapması lazımdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yunanistan Kültürel Özellikleri

Helsinki Gezilecek Yerler

En İyi Alanya Otelleri Alanya'da Kalacak Yerler