isviçre vizesi nasıl alınır

isviçre vizesi nasıl alınır

isviçre vizesi nasıl alınır İsviçre Avrupa’nın en pahalı ama belki de en rahat yaşam seviyesine sahip ülkesidir. Saatleri, çikolatası ve Alp dağlarıyla ünlü ülkeye her sene milyonlarca kişi özellikle kış mevsiminde kayak yapmak için gider. Her sene ağırladığı ziyaretçi sayısı artan ülkenin vize politikaları da ülkeden ülkeye değişim göstermektedir. Türkiye ile vize politikası ise pasaport çeşidine göre değişir. Yeşil, gri ve siyah pasaport sahipleri İsviçre’ye 90 günlük süre boyunca vizesiz giriş yapabilirler. Ancak bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları için İsviçre, vize uygulamasını kaldırmamıştır. Uygulanan vizenin alım şartları, vize türüne göre değişiklik göstermektedir.

Turistik vize nasıl alınır?

İsviçre vizesi nasıl alınır? İsviçre’ye turistik amaçla gidecek Türk vatandaşları özellikle kış mevsimini tercih etmektedir. İsviçre’ye alınacak turistik vize, İsviçre Schengen ülkesi olduğu için Schengen vizesi olmalıdır. İsviçre’de turistik amaçlı kalmak için başvuru yapılacak Schengen vizesi için gerekli olan evraklar ise diğer Schengen ülkeleriyle neredeyse aynıdır.

Bu evrakların başında pasaport gelir. Vize başvurusu yapan kişinin pasaportu 10 yıldan eski olmamalıdır. Ayrıca pasaportta İsviçre konsolosluğu tarafından kullanılacak olan 2 sayfalık boşluk bulunmalıdır. Seyahatten sonraki tarihleri kapsayacak şekilde en az 3 aylık süre boyunca pasaportun geçerli olması ve pasaportun ilk 4 sayfası ile birlikte pasaportun geçerliği olduğunu gösteren sayfa ve son sayfasının fotokopisi de gereklidir. Pasaport işlemleri halledildikten sonra ise sıra İsviçre turistik Schengen vize başvuru formuna gelir. Bu başvuru formunu Türkçe doldurmamak gerekir. Tüm ülkelerde geçerliliği olan İngilizce veya İspanyolca, Almanca, Fransızca ve İtalyanca dillerinin birinde eksiksiz olarak büyük harflerle doldurmak gereklidir. Ayrıca başvuru sahibi kişi, imza bölümü olmasa bile imzalamalıdır. Sırada biyometrik fotoğraf vardır. 2 adet ve son 3 ayda çekilmiş olmak şartıyla biyometrik fotoğraf istenmektedir. İsviçre vizesi nasıl alınır? Bunların dışında belirli ekonomik durum belirten belgeler de istenmektedir. İsviçre konsolosluğunun istediği belgeler arasında eğer seyahat edecek kişi çalışıyorsa 3 aylık maaş bordrosu bulunmaktadır. Bunların dışında, İsviçre’de yaşayabilecek kadar maddi birikimin olduğu bir hesap dökümü de istenmektedir.

Turistik vizenin diğer şartları seyahat planı ve sigortası

İsviçre vizesi nasıl alınır? İsviçre vizesi için gerekli olan seyahat belgeleri de vardır. Yukarıda belirtilen belgelerin yanında ek olarak verilmesi gereken belgeler şunlardır. İsviçre’ye alınmış bir uçak bileti veya rezervasyon yapılmış seyahat acentesinden alınmış bir belge. Bir de seyahat sigortasının yapılmış olduğunu belirten bir belge. Seyahat sigortasının teminatı ise en az 30 bin Euro olmalıdır.

Aile veya yakına yapılan ziyaretler

İsviçre vizesi nasıl alınır? İsviçre vizesi almanın bir diğer yolu ise orada bulunan akraba veya yakınlardan yardım alınmasıdır. İsviçre’ye seyahat edecek kişinin, gideceği bölgede bir yakını veya akrabası oturuyorsa vize işlemlerinde ekstra belgeler gerekir. Bu yakınının yanına gidecek kişi yukarıdaki belgelerin hepsinin yanında, İsviçre’de bulunan akrabası veya yakınından gelen bir davet de olmalıdır. Bu davet mektubunun yanında vize talebini dile getiren bir dilekçe de yazılmalıdır. Davet mektubu, İsviçre’de yaşayan akraba veya yakın tarafından bulunduğu belediyeden yazdırılmalıdır. Ayrıca seyahat edecek kişinin tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve nüfus cüzdanı fotokopisi de gereklidir. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, nüfus müdürlüklerinden temin edilir.

Ticari vize nasıl alınır?

İsviçre’ye ticari amaçlarla gidenler ticari vize almalıdır. Ticari vize almak için, turistik vizede istenen belgelerin yanında, ticari işlem yapılacak kurum veya kişinin davetiyesi ve mesleki durumu belirleyen belgeler alınmalıdır. Bunların yanında, aile ziyaretinde olduğu gibi maaş durumunu ve hesap hareketlerini belirten belgeler de istenmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yunanistan Kültürel Özellikleri

Helsinki Gezilecek Yerler

En İyi Alanya Otelleri Alanya'da Kalacak Yerler