Karadenizde Gezilecek Yerler

Doğu karadeniz batı karadeniz ve orta karadeniz olmak üzere 3 bölgeye ayrılan bu tarihi bölge sizi uçsuz bucaksız bir yolculuğa çıkarmaktadır. Doğanın tüm güzelliğinin cömert bir şekilde karşınıza çıkacağı bu bölge ile alakalı akıllara gelen ilk soru Karadenizde Gezilecek Yerler sorusudur. Bu konuda Sümela manastırından uzungöle zigana geçidinden Safranbolu evlerine kadar bir çok tarihi mekanı bulunan bu bölge içinde yeşilin her farklı tonunu bulabilirsiniz. Daha çok doğu karadenize yapılacak olan gezilerde ortaya çok güzel manzaralar çıkmaktadır. Özellik ile de doğudan başlayarak Artvin rize Trabzon Giresun ordu samsun sinop Kastamonu ve Safranbolu ya uğrayarak hemen hemen her mekana bakılmalıdır.

Gezilecek Yerler

Uzungöl; Trabzon ilinin Çaykara ilçesine bağlıdır. Yerden 1000 metre yükseklikte olan bu gölü çevresi sık ormanlar ile çevrilidir. Göl yamaçlarından düşen kayaların Haldizen deresinin önünü kapatması ile oluşmuştur. Sene içinde hem yerli hem yabancı bir çok turisti bölgeye çekmektedir.

Sümela Manastırı; Yine Trabzon ilinde yer alan bu manastır Maçka ilçesindedir. Günümüzden yaklaşık olarak 1650 sene önce inşa edilmiş olan bu manastır yerden 115 metre yüksekliktedir. Ayrıca Rum Ortodoks manastırı ve kilisesidir. 14. Yüzyılda Türkmen akınlarına maruz kalan bu bölge bu şekilde bir inşa yaparak bundan kurtulmuştur. Bölge Osmanlıya geçtikten sonra değişmeden kalmıştır.

Boztepe; İstanbul ilinin nasıl Çamlıca tepesi varsa Trabzon ilinde de Boztepe vardır. Şehre tepeden bakarak tüm güzelliği ayaklarınızın altında hissedebilirsiniz. Çay bahçesinden deniz ve şehir manzarası seyretmek için olağanüstü bir yerdir.

Ayder Yaylası; Karadenizde Gezilecek Yerler arasında belki de ilk sıralarda gelen bu yayla Rize de bulunmaktadır. 1350 metre yükseklikte olan bu yayla çok güzel bir ekolojik yerdir. Yazın ortasında bile gitseniz bu yaylanın tepelerinde kar görebilirsiniz. Sene içinde yerli yabancı her türlü turist akınına uğrayan bu bölgeye yayla havası solumak ve bölgenin meşhur yemeklerinden yemek isterseniz kesinlikle gitmeniz gerekir.

Karagöl; Artvin ili sınırlarında kalan bu göl çevresi ladin ve çam ağaçları ile dolu olan yoğun ormanlar ile kaplıdır. Ormanlar ile çevrili olan bu göl dünya üzerinde bile ender sayılacak olan manzaralara sahiptir. Ayrıca bu bölgenin doğusunda çim kayağı yapılması için gerekli bir tesis dahi vardır.

Zilkale; Rize ili sınırları içinde yer alan bu kale ilçe merkezinin tam 15 kilometre dışındadır. Fırtına deresinin batı yamaçları üzerine kurulmuş olan bu kale denizden 750 metre dere yatağından da 100 metre yukarıdadır.

Anzer Yaylası; Herkes tarafından bilinen doğası ve de sağlığa yararı bakımından önemli olan anzer balının üretiminin olduğu bölgedir. Bunun ile birlikte de bir çok türde endemik çiçek çeşidine ev sahipliği yapmaktadır. 1991 yılında bakanlar kurulu kararı ile turizm merkezi ilan edilmiş olan bu yayla 2000 metre yüksekliğe ulaşan ormanlara kaplıdır.

Çal Mağarası; Dünyanın en uzun ikinci mağarası olarak da bilinir. Bu mağaranın içinden küçük bir dere akar ve bu derenin bittiği yerde de tarihi bir kale vardır. Yer altı su kanalı olarak bilinen bu görülesi yer 2003 yılından beri ziyaretleri kabul etmektedir.

Verçenik; Kaçkar zirvelerinde yer alan bu bölge 3711 metre yüksekliğindeki Verçenik dağının eteklerindeki buzul göller gibi bir çok gölü içinde barındırmaktadır. Karadenizde ikinci en yüksek bölge olup bu alanda Türkiyede ise 8. Sıradadır. Karadenizde Gezilecek Yerler arasında yer alan ancak günlük gezilerin yapılmasının zor olduğu bu bölge daha çok maceraperestlerin alanı olarak bilinir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yunanistan Kültürel Özellikleri

Helsinki Gezilecek Yerler

En İyi Alanya Otelleri Alanya'da Kalacak Yerler